Breadcrumb

Asset Publisher

A doua reuniune anuală în cadrul Programului de cooperare elvețiano-român


Cea de-a doua reuniune anuală în cadrul Programului de cooperare elvețiano-român s-a desfășurat în data de 4 iunie 2024, la sediul Ministerului Finanțelor, în calitate de Unitate Națională de Coordonare (UNC), în prezența partenerilor elvețieni, ai Autorității de Audit din cadrul Ministerului Finanțelor și ai Autorității de Plată din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Delegația elvețiană, prin reprezentanții din cadrul Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezoltare (SDC), ai Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) și ai Biroului Contribuției Elvețiene la București, a apreciat discuțiile purtate, precum și progresele înregistrate în etapa de elaborare a programelor.

Atât partenerii elvețieni, cât și reprezentanții UNC au reiterat obiectivul ambițios pentru anul 2024, de aprobare a programelor. Cea de-a doua zi a fost dedicată unui curs interactiv de management de program, susținut de partea elvețiană, la care au participat reprezentanții instituțiilor implicate în elaborarea programelor.

În marja reuniunii anuale, în perioada 4-5 iunie au avut loc discuții tehnice cu Operatorii de Program, desemnați la nivelul ministerelor, cu privire la progrese și următorii pași.

S-a lansat apelul de proiecte prin Multilateral Academic Projects (MAPS), în cadrul Programului Cercetare

Cercetătorii din Elveția și colegii lor din Bulgaria, Croația, Polonia, România și Ungaria pot implementa Proiecte Comune Multilaterale de Cercetare, de interes pentru părțile implicate, prin instrumentul de finanțare - MAPS: Multilateral Academic Projects, care a fost dezvoltat prin Programul de cooperare internațională în domeniul cercetării. Propunerile de proiecte implică un parteneriat între o instituție din România, una din Elveția și cel puțin una din instituțiile eligibile din celelalte țări implicate în program - Bulgaria, Croația, Polonia și Ungaria.

Competiția MAPS este organizată de Swiss National Science Foundation (SNSF), în calitate de Operator Componentă de Program, alături de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în calitate de Partener de Măsură Suport și Ministerul Cercetării,Inovării și Digitalizării (MCID), în calitate de Operator de Program Cercetare din România.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte de către responsabilul de proiect din Elveția, pe platforma mySNSF, este 1.07.2024. Platforma pentru depunerea documentelor solicitate responsabilului de proiect din România va fi disponibilă la adresa www.uefiscdi-direct.ro, începând cu data de 8.04.2024.

Informații suplimentare pe site-ul UEFISCDI la adresa:www.uefiscdi.gov.ro/second-swiss-contribution

A fost selectat Operatorul de Program pentru societatea civilă!

Câștigătorul procedurii de licitație lansată de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC)pentru pregătirea și implementarea "Programului de implicare civică" România este Consorțiul CSDF-REPF-KEK-CDC.

Programul are ca scop întărirea rolului societății civile, a statului de drept, de a contribui la apărarea drepturilor omului și de a crește transparența. Programul beneficiază, în cadrul celei de-a doua contribuții elvețiene, de o alocare de 18 milioane de franci elvețieni (grant).

Detaliile procedurii au fost publicate pe site-ul web al Sistemului de informații privind achizițiile publice (SIMAP) din Elveția.
Vă rugăm să accesați: www.simap.ch
ID proiect: 266760
Aviz nr: 1404205

Start în cea de-a doua contribuție elvețiană pentru România pentru societatea civilă!

"Programul de implicare civică" are ca scop întărirea rolului societății civile, a statului de drept, de a contribui la apărarea drepturilor omului și de a crește transparența. Programul beneficiază, în cadrul celei de-a doua contribuții elvețiene, de o alocare de 18 milioane de franci elvețieni (grant) și va fi implementat de către un Operator de Program, selectat de partea elvețiană.
Astăzi, 18.10.2023, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare a lansat procedura de selectare a Operatorului de Program. Termenul de depunere a ofertelor este 8.12.2023.

Pentru detalii privind procedura de selecție, accesați: Open tender for the Swiss-Romanian Civic Engagement Programme